CUVANT INAINTE

Dragi colegi,

Anul 2020 este un An al Provocărilor. De la schimbări geo-climatice induse de încălzirea globală, cu efecte vizibile într-un Viitor nu foarte îndepărtat, la schimbări în plan socio- cultural, de la accesul diferit la educație sau îngrijiri elementare de sănătate, la fenomenul de migrație transfrontalieră cu tot ce derivă din aceste noi conjuncturi, provocările afectează întreg mapamondul.

De departe cea mai serioasă și stringentă problema a momentului, la nivel global, o reprezintă infecția cu Coronavirus, izbucnită în Provincia Wuhan, China, în decembrie 2019, cu a cărei extindere rapidă, suntem confruntați, în acest început furtunos de an. În fața bolilor infecțioase nu există granițe. Dimensiunea fenomenului, viteză de raspândire a infecției, variabilitatea tabloului clinic, impun activarea rapidă a măsurilor de prevenție din partea fiecărui stat al Lumii. Sistemele medicale iși reconsideră capacitatea de reacție și oamenii pe care îi au la dispoziție. Știință, profesionalismul, echilibrul, calmul, comunicarea eficientă, optimismul avizat, asumarea, devin cuvinte de ordine în astfel de situațîi

România este o țară Binecuvântată de Bunul Dumnezeu, în care prețuim și promovăm înțelepciunea din bătrâni. Un proverb românesc, vechi de când Lumea, spune că: “ceea ce nu te doboară, te face mai puternic”.

Conferința Națională a Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicină de Familie (AREPMF), Ediția a VI-a, se derulează în acest an, sub semnul Prevenției- lupta unită a medicilor pentru un Viitor sănătos.

Voi toți dragi colegi, reprezentați modele sociale pentru Societatea în care trăim, inspirați generațîi, însuflețiți tineri, aduceți Schimbarea în Bine, în jurul vostru, în primul rând, prin lupta de a menține sănătatea unei întregi națiuni, apoi prin exemplul personal de OM și Medic. Sunteți căutați pentru: Înțelepciunea bazată pe Știința medicală, Bunătatea de care dați dovadă și Cunoașterea profundă a Sufletului omenesc, cu care ați fost daruiți. Aparțineți singurei categorii de persoane, care rămân legate prin Jurământ de Onoare să sprijine Viața și după ce ați dat jos halatul alb de peste zi. Asta va face speciali, minunați iar Viața pe care o trăim, deși adesea dificilă, stresantă, devine cea mai frumoasă, dintre cele pe care un Om le-ar putea trăi, aici pe Pământ.

Orice schimbare în jurul nostru, nu vine singură, vine din noi, din Sufletul nostru, din munca noastră, din pasiunile noastre, din gândurile și munca fiecărui OM al Echipei cu care lucrăm. 

Suntem colegi și prieteni, împărtășim idealuri, dăm Viață proiectelor educaționale și asta naște motivația puternică de a merge înainte și a reuși să generăm un Viitor sigur, puternic, construit și bazat pe echilibru, pentru noi și pentru cei din jurul nostru, cei pe care îi îngrijim și îi iubim deopotrivă.

Cu drag și cu respect, va așteptăm la Poiana Brașov, pentru un eveniment științific marca AREPMF.

În numele Echipei AREPMF,

Valeria Herdea, medic de familie

  • Facebook Social Icon

© 2020 by Aspro Advertising